Com fer millors fotografies dels teus immobles sense invertir més

4 de Juliol del 2017

post_3

Text i imatges: Anna Garcia, fotògrafa i home stager

Crear fotografies suggerents, inspiradores i boniques del producte immobiliari és essencial per atreure visites als immobles que tens a la venda o lloguer a habitaclia. Es tracta de motivar els sentits del client potencial i mostrar-li quant d’agradable pot ser viure en aquell lloc.

Recuperem ara una sèrie d’articles sobre la fotografia immobiliària i els avantatges que té per al teu negoci el fet de comptar amb unes bones imatges dels teus immobles per cridar l’atenció dels usuaris. Aquest, explica tot el que has de saber perquè les teves fotografies atreguin més visites.

Per aconseguir-ho, cal preparar el producte de manera adequada i tenir presents unes nocions bàsiques de fotografia que t’ajudaran a marcar la diferència.

1. L’immoble ha d’estar impecable perquè el possible comprador pugui imaginar-se com a casa.

És a dir, ha d’estar net, ordenat, tot recollit, i els retrats de família i els objectes més personals del propietari fora de la vista del públic.

És molt important despersonalitzar cadascun dels espais que vas a fotografiar, per tal que l’usuari pugui projectar-se com si estigués a casa seva.

2. És aconsellable que predominin els tons clars i neutres per il·luminar bé les estances.

Els colors neutres, com el blanc i tots els tons de beix, multipliquen la llum natural i la sensació d’espai. Així, si el pis té poca llum natural, cal comptar amb bombetes de molta potència.

A més, caldrà treure els objectes que dificultin el pas, creant espais de circulació més fluida. Podríem comptar amb l’ajuda dels propietaris perquè posin a punt les estades i retirin els objectes que no contribueixen a generar les sensacions exposades més amunt.

foto 06 AG

3. Enquadrar bé les escenes perquè les estances que fotografiem quedin rectes.

És molt freqüent trobar imatges on parets i terres apareixen torts. Aquest és sens dubte un dels errors més comuns en la fotografia d’interiors. Per evitar-ho, selecciona l’opció quadrícula a la pantalla de la càmera, t’ajudarà a enquadrar-la perquè l’escena quedi recta.

foto 04 AG

4. Crear composicions harmòniques i equilibrades geomètricament per captar l’atenció de les persones que visiten el portal.

Per això, podem fer dues comprovacions:

• Primer, situa’t al centre de l’escena – fixa’t que realment estàs en el punt central -, i mira pel visor de la càmera el punt central que marca l’eix. Comprova si hi ha elements que desequilibren la composició o bé si aquesta és harmònica.

• Segon, posa’t en les diferents cantonades de la sala, mirant cap a la diagonal i observa des d’aquest punt de vista. D’aquesta manera, veuràs perfectament la totalitat de l’estança.

foto 07 AG

 

5. Prendre imatges dels espais en diferents hores del dia, si és possible, per enriquir les vistes de l’immoble.

Per explicar una casa o pis amb fotografies és aconsellable que es puguin mostrar els diferents espais amb la llum del dia, mostrant la posta de sol i amb els llums encesos, a la nit.

Si l’immoble es troba a la ciutat, la llum diürna és la que resulta més efectiva. Si no hi ha vistes interessants, és millor córrer les cortines. En ambients poc urbanitzats, resulten especialment suggeridors la tarda i la nit vistes des dels balcons i les terrasses.

foto 01 AG

6. Mostrar les qualitats de la llar per mostrar els valors afegits de l’immoble.

Alguns elements intangibles poden marcar la diferència en una fotografia, com, per exemple, els raigs de sol entrant per la finestra o el vent gronxant les cortines. Si succeeixen en el moment en què estàs fent les fotografies, retráta’ls, amb la finalitat de mostrar altres valors afegits de l’immoble.

foto 03 AG

7. Fotografiar els detalls per marcar la diferència amb altres immobles.

Com hem dit, és important comptar amb imatges que mostrin l’espai, però, també és essencial prendre fotografies de detalls de l’habitatge si aquests destaquen per la seva qualitat, com aixetes o poms, la fusteria metàl·lica o de fusta, paviments i revestiments. Només quan es conservin en perfecte estat.

8. Posar poesia en algunes escenes per atreure més visites a l’immoble.

Per posar alguns exemples, pots ambientar el bany situant algunes espelmes enceses a les cantonades, o omplint la banyera d’escuma i pètals de rosa. La terrassa, si disposa de taula i cadires, pots decorar-la una mica amb una copa de vi i uns snacks; o recrear el “racó de lectura” amb una butaca, un llum i un llibre al costat de la finestra.

foto 05 AG

A les fotografies dels teus immobles, cada detall conta i és rellevant.

Tingues en compte que les imatges del pis són el cartell publicitari de l’habitatge al portal, així que és essencial que tinguin qualitat per tal que sigui efectives.

Si necessites més informació sobre aquest tema, no dubtis en trucar-nos al 902 30 38 33 o escriure’ns a soporte@habitaclia.com.