Sol·licituds: gestió més eficaç i més informació

27 de Setembre del 2016

portada-2Et presentem la nova pagina de sol·licituds d’habitaclia que et permet millorar-ne la gestió i que et proporciona informació de valor sobre l’usuari per què puguis ser més eficaç en la teva resposta. Aquesta millora, en la que seguim treballant, respon als teus suggeriments i necessitats com a client d’habitaclia.

Volem recordar-te que rere una sol·licitud, sempre hi ha un client potencial: un usuari o usuària interessat en un immoble de la teva cartera. Està desitjant entrar en contacte amb tu, ja que figures com el professional immobiliari al càrrec de la venda o lloguer del citat immoble. L’usuari o usuària està esperant una resposta, encara que l’immoble ja s’hagi llogat o venut, espera que li diguis alguna cosa del pis que l’interessa. Com ja saps, és molt important per al teu negoci immobiliari que responguis a totes les sol·licituds que t’arriben d’habitaclia.

Ara, la pàgina de sol·licituds presenta una disposició més clara, amb nous filtres i més informació de detall sobre l’usuari, que et permetrà una gestió més directa i àgil i afinar el criteri respecte el que busca cada usuari.

NOUS FILTRES

A més poder localitzar les sol·licituds per la referència de l’immoble o per la data, ara també les pots classificar-les per estat. Hem habilitat diferents estats per a les sol·licituds: les que es troben pendents, les que has contestat, les que has de tornar a trucar, les que volen visita i les descartades. Classificant-les amb aquests criteris, és més fàcil per a tu tenir un control sobre cada una. També pots marcar-les com spam.

filtro-miniatura

L’ACTIVITAT AMB ELS TEUS IMMOBLES

Ara, quan fas clic a Veure sol·licitud, accedeixes al detall de l’activitat de l’usuari amb els teus immobles. Aquesta informació t’aporta pistes sobre el seu perfil com a client potencial i et permet inferir una idea sobre el tipus d’immoble en què està interessat.

–    Pots saber el total de sol·licituds que has rebut d’aquest usuari de tota la teva cartera, i així mesurar el seu grau d’interès.
–    Veuràs el nombre d’immobles diferents de la teva cartera que han rebut alguna sol·licitud d’aquest usuari i “dibuixar” un perfil d’immoble que l’interessa al teu client potencial.
–    Podràs veure la última sol·licitud que has rebut de l’usuari, ja que el temps de resposta és un factor clau per poder tancar una operació.
–    També hi trobaràs una llista de totes les sol·licituds rebudes d’aquest usuari.

actividad-del-usuario-miniatura

D’aquesta manera, quan el contactis, disposaràs de més dades perquè puguis gestionar millor les teves sol·licituds.

L’equip d’Atenció al Client d’habitaclia t’ajudarà si necessites informació addicional sobre les millores en la pàgina de sol·licituds. No dubtis a trucar-nos al 902 30 38 33 o escriure’ns a soporte@habitaclia.com.