Les claus per millorar les teves fotografies immobiliàries

22 de Març del 2018

post1

Per Anna Garcia, fotògrafa i home stager

En aquest article sobre fotografia immobiliària mostrem els avantatges de comptar amb bones imatges dels teus immobles per cridar l’atenció dels usuaris. T’hem explicat què fer perquè les teves fotografies atreguin més visites; proporcionat consells de home staging perquè l’habitatge es pugui comercialitzar amb més èxit; i ara, et donem les claus per millorar les teves imatges immobiliàries.

A continuació, algunes recomanacions a tenir en compte per millorar les imatges de la teva cartera d’immobles.

1. Millora el teu equip fotogràfic

Les càmeres compactes i dels telèfons mòbils són les eines que habitualment tenim més a mà. Lleugeres, fàcils d’usar, permeten editar les imatges manualment. Existeixen molts tipus i amb qualitats diferents. Algunes càmeres compactes de gamma alta permeten el format d’arxiu RAW i tenen l’objectiu gran angular incorporat. Els mòbils d’última generació inclouen sensors de qualitat en les seves càmeres que permeten fer fotos més nítides.

L’equip idoni per aconseguir millors resultats està format per tres elements:

La càmera rèflex o bridge, és a dir, una càmera a cavall entre la compacta i la rèflex que compta amb sensors de qualitat i pesa poc. Ens hem d’assegurar que realitza arxius RAW, que no perden qualitat quan s’editen.
El trípode és de gran ajuda, ja que estabilitza la imatge de les fotografies tirades a baixa velocitat, la qual s’utilitza per als espais interiors o amb poca llum.
L’objectiu gran angular, que permet abastar un camp de visió més ampli, també és molt útil en espais petits com els banys. Per l’amplitud del seu focus, també ajuda a crear magnífiques vistes dels espais exteriors com el carrer en què es troba l’immoble o les vistes que s’aprecien des de les finestres.

2. Aprèn a utilitzar la càmera fotogràfica

Més enllà de la inversió que fem en l’equip, l’important és saber fer servir la càmera en mode manual per poder treure-li el màxim partit.

No cal comptar amb un equip car per obtenir fotografies bones que facin lluir els immobles de la teva cartera. Una càmera réflex de les més econòmiques és suficient, de qualsevol marca de les més conegudes: Canon, Nikon, Sony, Fujifilm…

Si no tenim nocions de fotografia, és aconsellable obtenir una formació mínima per familiaritzar-nos amb els termes més comuns i poder començar a practicar.

3. Coneix les claus de la composició en interiors

sin título_13052014_019

Dues regles bàsiques de composició que et poden ajudar a millorar les teves imatges immobiliàries a partir d’ara:

L’alçada de la càmera, per aconseguir imatges ordenades i boniques.

En general, l’altura ideal a la qual has situar la càmera és a uns 30 cm per sobre dels mobles.

– En salons i entrades ha d’estar a l’altura del melic.
– A les habitacions, una mica per sobre del llit.
– A les cuines és interessant col·locar la càmera una mica per sobre del marbre, deixant veure els armaris alts i baixos a proporcions iguals.
– En els banys, ens hem de posar uns 30 cm per sobre de la pica, tenint cura de no tallar el mirall.
– En terrasses, se segueix el mateix criteri que en salons: el trípode deu estar uns 30 cm per sobre dels mobles.

La ubicació, per aconseguir que siguin més impactants.

En la majoria de les escenes interiors, hi ha dos punts que funcionen bé per aconseguir imatges més impactants: el centre de l’estança i la diagonal, agafada des de les cantonades, apuntant a la contrària.

4. Prepara el producte immobiliari

cuina

Com hem explicat en els dos articles anteriors sobre la fotografia immobiliària i de home staging, abans de realitzar el treball fotogràfic, has de preparar el producte immobiliari. Serà de gran ajuda comptar amb la complicitat del propietari perquè les estances estiguin netes, ordenades i tan despersonalitzades com sigui possible.

5. Edició digital de les fotografies

Una vegada realitzades les fotografies, alguns petits “retocs” marcaran la diferència. Es tracta d’arranjaments bàsics i senzills, com millorar la llum, esborrar un cable deixat anar, recol·locar l’escena o posar-la recta.

El maneig d’alguns programes d’edició de fotografia requereix un aprenentatge previ. Per als principiants, Picasa, de descàrrega gratuïta, és molt senzill d’utilitzar i pot millorar la llum i els colors en fotografies fosques i apagades. També ajuda a posar rectes les fotos que hagin sortit tortes i a eliminar taques. Ofereix algunes opcions d’edició més artístiques, que no són adequades per a la fotografia immobiliària.

Lightroom, d’Adobe, o el plugin Camera Raw, de Photoshop, són programes d’edició digital professional, que necessiten temps i mestratge per ser apresos i aporten una gran qualitat en l’acabat de la fotografia: llum, nitidesa, enquadrament… Actualment , són assequibles i fins i tot es poden llogar per mesos.

No cal arribar a ser un gran professional de la fotografia d’interiors per realitzar imatges correctes dels teus immobles. Com has vist, amb una càmera adequada i formació bàsica, pots millorar moltíssim.

Recorda que les fotografies bones sempre aconsegueixen més visites i ajuden a que l’immoble es vengui o llogui més ràpid. El sector immobiliari està evolucionant i la fotografia i el home staging són tècniques molt efectives per a l’èxit del teu negoci.

Si necessites més informació sobre aquest tema, no dubtis a trucar-nos al 902 30 38 33 o escriure’ns a soporte@habitaclia.com.