Consells per evitar el phishing

6 de juliol del 2018

Tornem a parlar de la seguretat a habitaclia i a internet. Periòdicament, t’anem explicant les accions que l’equip tècnic desenvolupa en aquest àmbit, destinades a augmentar la seguretat de les comunicacions entre tu i els usuaris, i també la seguretat de les dades de la teva àrea privada de client. En aquest article, informàvem de les últimes mesures que hem pres.

Una de les practiques més habituals és l’enviament de sol·licituds falses en nom d’habitaclia a través d’un missatge de correu electrònic que et porta un formulari on has d’escriure les teves dades d’accés al portal.

S’anomena phishing. És molt habitual a internet i es produeix també amb els bancs i d’altres entitats. Els hackers es fan passar per una persona o empresa de la teva confiança per robar-te informació confidencial.

Si no hi poses atenció, et pot semblar que és habitaclia qui t’ho envia, doncs copien la nostra imatge, però si et pares un moment a pensar, habitaclia no t’enviarà mai un email per veure les teves sol·licituds en el qual hagis de posar les teves dades d’accés al portal.

Aquest vídeo ho explica de forma molt clara. Esperem sigui útil i entenedor per a tu.

Com ho fan?

Els hackers envien correus electrònics o SMS fent-se passar per habitaclia. Copien el logo i intenten simular la nostra imatge. Et redirigeixen a un formulari per introduir les teves dades. Fixa’t que també la URL, l’adreça web que es trova a la part superior, és diferent a la d’habitaclia.

Resumint, com pots evitar el phishing quan entres a la teva àrea privada a habitaclia?

1 Posa contrasenyes diferents en tots els teus comptes. Utilitza una contrasenya exclusiva per compte de habitaclia.

2 Actualitza la contrasenya d’habitaclia periòdicament. Assegura’t d’accedir sempre des profesional.habitaclia.com

3 Desconfia de les sol·licituds que no t’arriben des d’habitaclia i que no tenen el format habitual de habitaclia. Si et passa, entra i revisa les teves immobles publicats.

4 Revisa tots els dispositius autoritzats que estan connectats al teu compte de habitaclia.

5 Recorda que habitaclia mai et demanarà el codi de seguretat. Ni per SMS, trucada o WhatsApp, MAI.

Per últim, recordar-te unes normes bàsiques de seguretat que pots seguir per fer més difícil que els hackers aconsegueixin les teves dades i puguin piratejar-te el compte. Aquests consells serveixen per a la teva seguretat a habitaclia i per a internet en general.

1 Fes servir contrasenyes diferents per a tots els teus comptes a internet. No facis servir la mateixa contrasenya, ja que si et pirategen un compte tindran també accés a d’altres.

2 Actualitza les contrasenyes de tots els teus comptes a internet amb regularitat. Això fa més difícil que els pirates puguin accedir als teus comptes.

3 No facis servir contrasenyes que siguin fàcils de deduir.

4 Pensa abans d’actuar. Sospita dels missatges amb urgència que t’amenacen amb algun “desastre” o inconvenient per a tu. Justament, pretenen que no pensis i caiguis en la trampa posant les teves dades.

5 No confirmis les teves dades personals des d’un correu electrònic, segurament és un frau.

Si necessites més informació sobre les mesures de seguretat que apliquem o el phishing, no dubtis en trucar-nos al 902 30 38 33 o escriure’ns a soporte@habitaclia.com.