Com llogar més ràpid segones residències d’estiu

22 de juny del 2018
post_1Per Anna Garcia, fotògrafa i home stager

Les segones residències prenen tot el protagonisme en aquesta època de l’any. Sovint, estan decorades amb mobles i objectes que els propietaris han descartat del seu habitatge habitual. En moltes ocasions, la barreja de peces de diferents estils fa que la casa llueixi poc harmònica i que sembli caòtica i desordenada.

Així doncs, anem a veure alguns consells que pots aplicar en la decoració per llogar la segona residència per a tota la temporada i al millor preu possible. El teu objectiu serà aconseguir que les estades resultin acollidores, que donin sensació de llar.

• En primer lloc, caldrà realitzar treballs bàsics de condicionament, com pintar les taques d’humitat, netejar a fons i ventilar. En aquest sentit, és important conscienciar al propietari que el manteniment de la segona residència és clau.

Retirar els objectes personals, com ara les fotografies de la família, objectes religiosos o per a mascotes, joguines…

Els exteriors en els habitatges de lloguer de temporada són essencials i mereixen una atenció especial. Han d’estar en perfecte estat terrasses, piscines, porxos i jardins, que es poden ambientar amb tauletes auxiliars, butaques, plantes, llums, espelmes i tota mena d’objectes de decoració pensats per a aquests espais.

• Per crear ambient i sensació de llar a l’interior, només cal comptar amb mobles bàsics i en bon estat. És a dir, una taula de menjador amb cadires, moble de televisió, moble auxiliar de menjador, sofà i butaques, llits, tauletes i armaris. És important assegurar el confort de matalassos, sofà i coixins.

• Has de tenir en compte que els teixits i colors amb els quals decoris l’habitatge, han de ser harmònics entre si. El millor és triar una gamma cromàtica i utilitzar-la en tota la casa. En les segones residències de platja, els tons blaus són els més adequats; en les de muntanya, els verds i marrons.

• Així mateix, també els objectes decoratius també han d’estar en consonància amb la ubicació de l’habitatge. En zones costaneres, l’ideal són els detalls mariners, com petxines, vaixells, xarxes, àncores, teixits vaporosos, que pots trobar fàcilment en botigues de decoració. A la muntanya, els elements relacionats amb la llar i el camp, com figures de fusta, pinyes, teixits gruixuts de color terra…

• És útil destacar racons especials de l’habitatge, com la xemeneia, o bé un espai reservat per a la lectura mirant a la terrassa, o un balcó des d’on es vegin les estrelles.

• Els llums càlids i acollidors ajuden a crear ambients relaxats i, en general, sempre s’aconsella comptar amb flors i plantes perquè aporten vida i benestar.

post_1_1

Treballar l’estilisme de les estances és essencial per realitzar un reportatge fotogràfic que cridi l’atenció. Aquestes són algunes pautes que pots seguir:

• Es pot preparar un esmorzar amb cafè fumejant, suc i torrades i posar-lo a la cuina.

• Les taules del saló i la terrassa també es poden preparar amb un aperitiu o un sopar romàntic, flors naturals, vi, espelmes, etc.

• Resulta suggerent col·locar una safata amb l’esmorzar preparat al llit de l’habitació.

• La banyera resulta més desitjable plena d’escuma i amb espelmes flotants.

• La piscina fotografiada de nit i amb unes copes de cava i uns fanalets al seu voltant pot ser molt suggerent.

• En els apartaments de platja amb terrassa es pot col·locar una tovallola, un barret, un refresc i un llibre per a la foto.

Els habitatges de muntanya admeten estilisme d’hivern i d’estiu: Per preparar l’escena per a la temporada hivernal resulta interessant col·locar uns esquís, encendre el foc de la xemeneia i preparar un te calent. A l’estiu, cal destacar la frescor de la muntanya amb flors naturals i escenes nocturnes.

post_1_2

És interessant fer les fotos en diferents moments i mostrar els ambients de dia, al capvespre ia la nit, des del balcó, la terrassa o jardí.

També et pot interessar fotografiar els voltants més destacats i fins i tot imatges icòniques dels monuments i llocs més destacats.

Per realitzar bones fotografies, que realcin les virtuts dels diferents espais de la casa, et recomanem llegir aquest post amb les claus per millorar les teves fotografies immobiliàries.

La publicitat de l’immoble és més efectiva si explica com de bones seran les vacances si el client s’hi allotja. En resum, és essencial motivar els sentits de l’espectador, ja que l’oferta és molt àmplia, i aconseguir que l’habitatge destaqui en qualitat i imatge per tenir èxit.

Dos exemples

Un apartament diàfan a la costa

La clau per fer més atractiu aquest apartament va estar en donar-li un toc marí a les diferents estances. El color blau remet als ambients mariners sense caure en els típics motius de mar tan usats anys enrere.

Les estades s’unifiquen en un mateix to, cosa que aporta ordre i harmonia a l’espai. Els mobles de la casa, de to càlid, contrasten amb els blaus, generant un ambient molt més atractiu i comercial. També es va crear un ambient per a la terrassa.

post_1_3

Una casa a la muntanya

En habitatges on la decoració és bastant característica, el treball del home stager se centra en despersonalitzar les estances. Es tracta que llueixin al màxim, mostrant de manera elegant els diferents ambients, sense que es percebi l’empremta dels propietaris. Els exteriors de muntanya són més suggerents si es fotografien en les diferents estacions de l’any.

post_1_4